Geel lanceert stadsapp

Op 15 januari 2014 lanceerde het Geelse stadsbestuur de app ‘Stad Geel’. De app richt zich vooral tot toeristen en bezoekers. Met de app wil het stadsbestuur informatie gemakkelijk overbrengen. Het betreft een overzicht van winkels en horeca, centrumparkings, bezienswaardigheden en grote evenementen. De app geeft de openingsuren van de belangrijkste stadsdiensten en voorziet een link naar de stedelijke website en sociale media. Wie over een stedelijke cadeaubon beschikt, kan met de app controleren hoe lang de bon nog geldig is. Je kan de app gratis downloaden via je smartphone.

meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Den Echo organiseert sociaal restaurant

Elke woensdag en zaterdag om 12 uur kan je bij Den Echo genieten van een dagschotel tegen een democratische prijs. Personen met een vrijetijdspas kunnen al voor 2 euro een lekker middagmaal verkrijgen. Zonder vrijetijdspas kost een dagschotel 3 euro. Het sociaal restaurant vind je in ontmoetingscentrum Den Echo, Diestseweg 144. Inschrijven is niet nodig.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, dso@geel.be

Voertuigen en materiaal brandweer te koop

Brandweer Geel verkoopt haar afgeschreven voertuigen en materiaal. Ondermeer een ladderwagen, een schuimautopomp, hydraulisch gereedschap en duikjackets zullen van eigenaar veranderen. Op zaterdag 1 maart kan je van 9 tot 13 uur op het militair domein langs de Retieseweg de aangeboden goederen bekijken. Geïnteresseerden kunnen nadien een bod doen onder dubbel gesloten omslag. Op www.geel.be vind je een volledige lijst van de aangeboden waren en een beschrijving van de te volgen administratieve procedure.

meer info: brandweer Geel, 014 56 66 30, brandweer@geel.be

Wandelen voor anderen

Op zondag 9 februari verwelkomt S.A.I.O. iedereen om te wandelen voor het goede doel. De wandeldag wordt georganiseerd om de werkgroep ‘broodbedeling’ financieel te steunen. ‘Broodbedeling’ geeft 100 kansarme gezinnen in Geel één keer per maand gratis brood. De werkgroep wil de frequentie graag verhogen naar twee keer per maand.

De vertrek- en aankomstplaats is aan de school S.A.I.O. in de Billemontstraat 77. Inschrijven kan tussen 12.30 uur en 15 uur. Je kan kiezen tussen natuurwandelingen van 3, 7 of 12 km. Bij de wandeltocht van 12 km is een drankstop voorzien. Na de wandeling kan je napraten bij iets fris, een kop warme soep of een broodje. Ook niet-wandelaars zijn welkom in de cafetaria van de school om er te genieten van een lekker kopje koffie met zelfgemaakt gebak. Tot slot kan je knutselwerkjes van de leerlingen bezichtigen op het gezellig marktje.

meer info: S.A.I.O., 014 56 64 20, sbs.saio@geel.be, www.saio.sbsgeel.be

Wordt jouw straat een speelstraat in de zomer?

Gelenaars kunnen ook dit jaar een aanvraag indienen om van hun straat een speelstraat te maken tijdens de zomervakantie. Een speelstraat betekent dat jouw straat autovrij is zodat kinderen ongehinderd kunnen spelen. Dat kan een aaneensluitende periode van maximum twee weken of maximum twee dagen in de week zijn. Zo kan jouw straat bijvoorbeeld elke woensdag of elk weekend een speelstraat zijn. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan de straat moet voldoen: de maximumsnelheid is beperkt tot 50 km/uur, minimaal twee meters/peters moeten instaan voor de organisatie en minstens 80% van de bewoners van de straat moet akkoord zijn. De aanvraag moet voor 1 april 2014 bij de stad toekomen. Je kan een aanvraagformulier en een infobrochure vinden op de website http://jeugd.geel.be onder de rubriek ‘speelstraten’. Een papieren versie kan je bekomen bij de jeugddienst of het onthaal van het stadhuis.

meer info: cel stadsontwikkeling, 014 56 60 83,  speelruimte@geel.be

 

Tentoonstelling Roger Raveel in de Halle

Na de expo Middle Gate ’13 is de Halle klaar voor een nieuwe tentoonstelling van niemand minder dan Roger Raveel. Van 8 februari tot 30 maart kan je er tekeningen, schilderijen en objecten bekijken.

Roger Raveel werd geboren op 15 juli 1921 en overleed op 30 januari 2013. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie staat sinds 1999 het Roger Raveelmuseum. Hier wordt de grootste verzameling werken van de kunstenaar bewaard en getoond. De hoofdopdracht van het Roger Raveelmuseum bestaat erin om Raveels werk een zo groot mogelijke uitstraling en bekendheid te bezorgen. Daarom organiseert het ook tal van tentoonstellingen op locatie. 

Voor de tentoonstelling in Geel zijn vooral schilderijen, tekeningen en objecten uit de jaren 1940-1960 gekozen. De volstrekt unieke beeldtaal van Raveel is tot volle ontwikkeling gekomen in de jaren 1950. Het typische gebruik van onvermengde kleuren en het moeiteloos combineren van figuratie en abstractie zijn kenmerkend voor Raveels schilderkunst.

meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be